20180320.png

Europokal Hoogkerk 2013

Na het zand van Loenen volgt de klei van Hoogkerk, aldus de kalender van de Europokal 2013. Dus op naar Groningen, linksaf, en je bent er. En 'we' zijn er niet alleen geweest, we hebben er ook indruk gemaakt. Wesley rijdt gedurende het weekend de #543 namelijk  twee maal  het middenterrein op, ten teken van een top 5 klassering! Een prestatie die in Loenen door de coureur al aangekondigd werd, maar aankondigen en uitvoeren is niet altijd vanzelfsprekend...

Zaterdags begint Wesley met een 16e trainingstijd in de 1600+ klasse. Klein beetje tegenvallend door wellicht een verkeerde bandenkeus. De training van de klasse tot 1600 gaat al veel beter met een mooie 7e tijd. Na de trainingen volgt de zaterdagwedstrijd, waarbij de klassen 5 en 6 samen rijden. Met opnieuw een gewijzigde bandenkeus rijdt Wesley rechtstreeks de finale in. Nog belangrijker, de afstelling voor de zondagwedstrijden lijken voor de droge condities gevonden. In de finale gebeurt er veel en van alles, maar Wesley laat zich door geen kampioen van de wijs brengen, blijft de bochtensnelheid hoog houden, en scoort een prachtige vijfde plek! De eerste keer met de Flachkaefer op het middenterrein werd dan ook gevierd alsof er opnieuw een kampioenschap was binnen gehaald.

Terwijl het regent tussen Enter en Hoogeveen, volgens enkele supporters,  is het in Hoogkerk droog, zonnetje aan de hemel, briesje in de rug, op zondagmorgen. De eerste beker staat al voor in de campeer, nu nog de punten voor het kampioenschap. De series op zondag eindigt Wes op 7 en 5. Het gevecht met Hubert is mooi om te zien, maar de SADEV geeft de doorslag en finisht voor de #543. Als eerste finale voor Wesley staat de klasse 5 op 't program. Buitenlijn in de eerste bocht, een mooi duel gedurende de eerste ronden met Santing. Hard de bochten insturend weet de #543 de achter hem rijdende concullega's voor te blijven. Door het wegvallen van Boessenkool (koppelingsproblemen), en een opgeblazen motor bij Kemper, komt Wesley als vierde aan de finish. Een prestatie van formaat, voor en van het hele team!

Na de euforie in klasse 5 volgt de finale van klasse 6. gestart vanaf rij 3 rijdt Wesley een voorzichtige eerste binnenbocht, om weer aan te sluiten bij de rest van het veld. Opnieuw volgt een felle strijd met Hubert, maar de FORD-Sadev is echt sneller. Alleen door veel hogere bochtensnelheden weet de OPEL in de buurt te blijven, maar finisht toch kort achter de rode bolide, op plaats 8.

Wat een enerverend, fantastisch weekend. Een korte rekensom leert dat Wesley 2 plekjes is opgeschoven in de stand van klasse 5 naar P7. Over 3 weken de laatste wedstrijd in Zoutleeuw. Als Wesley de positie in de tussenstand weet vast te houden alhier, zou dat een geweldige prestatie zijn! Tot autocross.