20180320.png

Europokal Loenen

door: Reinald Geurts 

De grindbak van Loenen, ook dit jaar present op de Europokal-kalender. Het weekend waar met name de Tigra-motor, maar ook de rest van de Flachkäferhet meest te lijden hebben, dus extra voorbereidingen treffen. Dit in de vorm van een oerlelijke #543 op het startveld zetten, de rijder te beschermen, en de juiste afstelling te vinden, om toch nog een goed resultaat uit het weekend te halen.

De zaterdag begint zoals gewoonlijk met de tijdtraining, dit weekend alleen voor klasse 5. De baan van een week terug, waar het NK verreden werd, ligt er een stuk beter bij, maar toch is het duidelijk dat het erg zwaar gaat worden voor de auto. Wesley heeft de goede lijnen te pakken, en haalt het onderste uit de Tigra. Een 13e plek staat genoteerd!

Het zaterdagprogramma wordt rond het middaguur vervolgd met de wedstrijden, klasse 5 en 6 vandaag samengevoegd. Na 6 rondjes stenenhappen netjes 7e aan de finish, en dus een plek in de finale. Met een, zoals altijd, moeilijke start, begint Wesley z’n wedstrijd pas echt na de eerste bocht. Het gat is dichtgereden, en doordat er enkele toppers uitvallen, zit er een mooi resultaat aan te komen. Strak wordt er naar de finish toegereden, en zo mag er ´s avonds een mooie beker voor P7 opgehaald worden!

Met de juiste afstelling en bandenkeuze van zaterdag, kan er met vertrouwen aan de zondag worden begonnen. Al vroeg in de morgen wordt de kwalificatieserie verreden, en een 10e plek op de startgrid voor de finale is een feit. De crew kan een middagdutje doen na een uitgebreide check, want de finale werd pas aan het eind van de middag verreden. Vanaf de 3e startrij wordt er gestreden om P9, en nadat er eerder dit weekend in de laatste ronde een plaatsje afgestaan moest worden, houdt Wesley deze keer de deur dicht en behoudt de 9e plaats!

 

Een mooi, maar vooral onverwacht resultaat in het zware terrein! Toch zijn er dikverdiende punten voor het kampioenschap mee naar huis genomen, en zo gaan we er alles aan doen om over 3 weken  in het hoge noorden nog een plekje verder naar voren te schuiven in het klassement!

 

 Foto's en video staan on-line(AW)