20180320.png

Nieuws 2013

December-activiteiten

maandag, 10 februari 2014 12:00

Terwijl enerzijds de varkenshazen en chocoladekransen hun weg zoeken door een meters lang darmgestel, liggen de oliebollen al weer in het vet, om over enkele dagen eenzelfde traject te gaan afleggen. Tussendoor ook nog een kleine up-date vanuit de werkplaats...

Het is passen en meten, een nieuwe Flachkaefer bouwen is nog geen sinecure, zo blijkt wekelijks. Maar de vorderingen stapelen zich gestaag op. Zo hebben de pedalen, de radiateur en de benzinetank een nieuwe doordachte plaats gekregen. Maar kleine aanpassingen vereisen soms veel werk, en zo kan het gebeuren dat er optisch niet of nauwelijks vorderingen zijn gemaakt, terwijl er onderhuids wel degelijk stappen zijn gezet. 

Ook worden de sponsoren en leden van de Club van 50 niet vergeten. Binnenkort doen we de uitnodigingen de deur uit voor de jaarlijkse borrel, om de resultaten van 2013 nog eens samen door te nemen, maar vooral om vooruit te blikken op het aankomende seizoen.

Autocrossteam Welgraven wenst jullie allen een gezellige jaarwisseling, en een sportief en gezond 2014.

Via onze Facebook-pagina kunt u het bouwproces van de nieuwe Flachkaefer stap voor stap volgen!

 

 

 

DVD compilatie 2013

dinsdag, 03 december 2013 15:00

Nèt voordat het jaarlijkse feestgedruis van de maand December echt los barst, is de compilatie DVD van seizoen 2013 van de band gerold. Door technische malheur links dan wel rechts, heeft het langer dan normaal op zich laten wachten, maar eind goed al goed!

 

 

De DVD bevat foto's en videobeelden van het seizoen 2013, opgeleukt met een muziekje en/of een onderschrift. Alles samen ongeveer 19 minuten film.

Indien u de DVD wenst te bestellen, is een E-mail naar:   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voldoende. Na de bevestigings e-mail en de ontvangst van de somma van € 5.75 ,  ligt de DVD met een paar dagen bij u in de bus! 

 

Europokal Zoutleeuw 2013

maandag, 16 september 2013 15:00

Van hero naar zero in 3 weken. Na de euforie, de vreugde en het middenterrein ging de reis voor de laatste Europokal van dit seizoen naar Zoutleeuw in België. De doelstelling voor dit seizoen was een plekje hoger te eindigen in het eindklassement dan vorig seizoen. Door de 4e plaats in Hoogkerk, was Wesley in de tussenstand gestegen naar de 7e plek, en dat is zelfs twee plaatsjes hoger!

Op de natte zaterdagochtend rijdt Wesley de Flachkaefer naar een 10e (kl.5) en een 16e tijd (kl.6) Met name de tijd in klasse 5 was teleurstellend, wat te wijten was aan waarschijnlijk een verkeerde set-up van de schokbrekers. In klasse 6 ging het al wat beter. In de serie op zaterdag kan de oranje bolide geen potten breken, een defecte remklauw maakt strijden op het scherpst van de snede onmogelijk, en Wesley wordt 8e, waar de eerste 7 doorgaan...

Op zondagmorgen schijnt de zon, straffe wind, maar vooral, droog! De zeer bochtige baan biedt weinig spanning voor het publiek. En de start is dan ook heel belangrijk. Bij de check op zaterdagavond bleek de versnellingsbak stuk te zijn, en er moet een 'lange' bak gemonteerd worden. Op een baan waar accelereren, en een goede start heel belangrijk zijn, niet ideaal. De wedstrijd in klasse 5 heeft vandaag maar 1 serie, dus een finaleplaats is zeker. Na bocht 1 heeft de #543 al 2 concullega's achter zich. Door een stuurfout van #540 schuift Wesley ook nog een plekje op. Santing gaat in de bochtencombinatie Wesley weer voorbij, toch komt de Kever binnen op p.6! 

Helaas is een goede serie, en een mooie plek op de tweede rij, nog geen garantie voor een goede eindklassering in de finale. Wesley start scherp op het licht, maar snijdt de eerste bocht met veel te hoge snelheid aan, en het mooie oranje dak verkiest het luchtruim. De landing op de Belgische grond daaropvolgend is hard en slopend voor de bolle body. Het dak van de Flachkaefer ligt in de rijrichting, en na enig aarzelen wordt de rode vlag getrokken. Wesley probeert nog weer een start te krijgen, maar de racedirectie is resoluut: "Gij zijt den veroorzaker, en ge start nie weer". Einde weekend, einde seizoen.

De doelstelling is uiteindelijk gehaald, een 8e plek in het eindklassement is een plekje hoger dan in 2012, maar, als.... Inderdaad als.

Film- en beeldmateriaal staan on-line 

Tot autocross! 

 

Europokal Hoogkerk 2013

maandag, 26 augustus 2013 19:00

Na het zand van Loenen volgt de klei van Hoogkerk, aldus de kalender van de Europokal 2013. Dus op naar Groningen, linksaf, en je bent er. En 'we' zijn er niet alleen geweest, we hebben er ook indruk gemaakt. Wesley rijdt gedurende het weekend de #543 namelijk  twee maal  het middenterrein op, ten teken van een top 5 klassering! Een prestatie die in Loenen door de coureur al aangekondigd werd, maar aankondigen en uitvoeren is niet altijd vanzelfsprekend...

Zaterdags begint Wesley met een 16e trainingstijd in de 1600+ klasse. Klein beetje tegenvallend door wellicht een verkeerde bandenkeus. De training van de klasse tot 1600 gaat al veel beter met een mooie 7e tijd. Na de trainingen volgt de zaterdagwedstrijd, waarbij de klassen 5 en 6 samen rijden. Met opnieuw een gewijzigde bandenkeus rijdt Wesley rechtstreeks de finale in. Nog belangrijker, de afstelling voor de zondagwedstrijden lijken voor de droge condities gevonden. In de finale gebeurt er veel en van alles, maar Wesley laat zich door geen kampioen van de wijs brengen, blijft de bochtensnelheid hoog houden, en scoort een prachtige vijfde plek! De eerste keer met de Flachkaefer op het middenterrein werd dan ook gevierd alsof er opnieuw een kampioenschap was binnen gehaald.

Terwijl het regent tussen Enter en Hoogeveen, volgens enkele supporters,  is het in Hoogkerk droog, zonnetje aan de hemel, briesje in de rug, op zondagmorgen. De eerste beker staat al voor in de campeer, nu nog de punten voor het kampioenschap. De series op zondag eindigt Wes op 7 en 5. Het gevecht met Hubert is mooi om te zien, maar de SADEV geeft de doorslag en finisht voor de #543. Als eerste finale voor Wesley staat de klasse 5 op 't program. Buitenlijn in de eerste bocht, een mooi duel gedurende de eerste ronden met Santing. Hard de bochten insturend weet de #543 de achter hem rijdende concullega's voor te blijven. Door het wegvallen van Boessenkool (koppelingsproblemen), en een opgeblazen motor bij Kemper, komt Wesley als vierde aan de finish. Een prestatie van formaat, voor en van het hele team!

Na de euforie in klasse 5 volgt de finale van klasse 6. gestart vanaf rij 3 rijdt Wesley een voorzichtige eerste binnenbocht, om weer aan te sluiten bij de rest van het veld. Opnieuw volgt een felle strijd met Hubert, maar de FORD-Sadev is echt sneller. Alleen door veel hogere bochtensnelheden weet de OPEL in de buurt te blijven, maar finisht toch kort achter de rode bolide, op plaats 8.

Wat een enerverend, fantastisch weekend. Een korte rekensom leert dat Wesley 2 plekjes is opgeschoven in de stand van klasse 5 naar P7. Over 3 weken de laatste wedstrijd in Zoutleeuw. Als Wesley de positie in de tussenstand weet vast te houden alhier, zou dat een geweldige prestatie zijn! Tot autocross. 

 

Europokal Loenen

woensdag, 14 augustus 2013 00:00

door: Reinald Geurts 

De grindbak van Loenen, ook dit jaar present op de Europokal-kalender. Het weekend waar met name de Tigra-motor, maar ook de rest van de Flachkäferhet meest te lijden hebben, dus extra voorbereidingen treffen. Dit in de vorm van een oerlelijke #543 op het startveld zetten, de rijder te beschermen, en de juiste afstelling te vinden, om toch nog een goed resultaat uit het weekend te halen.

De zaterdag begint zoals gewoonlijk met de tijdtraining, dit weekend alleen voor klasse 5. De baan van een week terug, waar het NK verreden werd, ligt er een stuk beter bij, maar toch is het duidelijk dat het erg zwaar gaat worden voor de auto. Wesley heeft de goede lijnen te pakken, en haalt het onderste uit de Tigra. Een 13e plek staat genoteerd!

Het zaterdagprogramma wordt rond het middaguur vervolgd met de wedstrijden, klasse 5 en 6 vandaag samengevoegd. Na 6 rondjes stenenhappen netjes 7e aan de finish, en dus een plek in de finale. Met een, zoals altijd, moeilijke start, begint Wesley z’n wedstrijd pas echt na de eerste bocht. Het gat is dichtgereden, en doordat er enkele toppers uitvallen, zit er een mooi resultaat aan te komen. Strak wordt er naar de finish toegereden, en zo mag er ´s avonds een mooie beker voor P7 opgehaald worden!

Met de juiste afstelling en bandenkeuze van zaterdag, kan er met vertrouwen aan de zondag worden begonnen. Al vroeg in de morgen wordt de kwalificatieserie verreden, en een 10e plek op de startgrid voor de finale is een feit. De crew kan een middagdutje doen na een uitgebreide check, want de finale werd pas aan het eind van de middag verreden. Vanaf de 3e startrij wordt er gestreden om P9, en nadat er eerder dit weekend in de laatste ronde een plaatsje afgestaan moest worden, houdt Wesley deze keer de deur dicht en behoudt de 9e plaats!

 

Een mooi, maar vooral onverwacht resultaat in het zware terrein! Toch zijn er dikverdiende punten voor het kampioenschap mee naar huis genomen, en zo gaan we er alles aan doen om over 3 weken  in het hoge noorden nog een plekje verder naar voren te schuiven in het klassement!

 

 Foto's en video staan on-line(AW)