20180320.png

Nieuws 2010

Club van 50 feest 2010

zondag, 21 november 2010 00:00

Net als vorig jaar werd het seizoen afgesloten met een zg. Club van 50-feest. Alle leden van de club van 50, alsmede alle sponsoren, monteurs, helpers en iedereen die het autocross-seizoen 2010 mede mogelijk maakten, waren uitgenodigd. Omdat het kampioensfeest tijdens de afsluitende cross in België letterlijk in het water was gevallen, waren ook vele (jeugd)-rijders uitgenodigd, om  nogmaals het behaalde kampioenschap te vieren. Na de speech van de kampioen, werd het buffet geopend, en konden alle aanwezige gasten genieten van een werkelijk fantastisch buffet! Tot slot waren er ook nog drankjes aanwezig voor iedereen, hiervan werd dan ook tot in de vroege ochtend genuttigd....;-)

Foto's

 

Twenterally

zondag, 07 november 2010 00:00

Op zondag 7 November zijn wij, autocrossteam Welgraven, te gast geweest op de klantendag van DHL Hengelo. Voor het tweede jaar werd deze zg. klantendag gekoppeld aan de Twente-rally. Deze Twente rally kent 4 proeven op industrieterrein Hengelo Zuid, rondom het gebouw van DHL. Onder het genot van een hapje en een drankje, konden we alle belangstellenden middels enkele filmpjes en een praatje informeren over onze sport. We hadden een stand gebouwd in onze eigen tent, met beide auto's als pronkstukken prominent aanwezig. Aangezien we te gast zijn bij een autosport evenement, was er veel belangstelling. Het was een gezellige, fantastisch georganiseerde dag voor alle aanwezigen, en een fris najaarszonnetje was de room op het toetje.

 

 

KAMPIOENE...!

maandag, 23 augustus 2010 00:00

WESLEY EUROPOKAL KAMPIOEN 2010 !!! 

Na alle voorbereiding was het dan zover. Het laatste Europokal weekend van 2010 vond plaats in het Belgische Verrebroek, vlakbij Kieldrecht. Door hele slechte baanomstandigheden werden echter alle wedstrijden afgelast in de Juniorenklasse. Doordat Wesley voor aanvang van de laatste wedstrijd bovenaan in het klassement stond, werd hij automatisch kampioen. Zoals dat gaat met kampioenen werd hij 's avonds uitgebreid gehuldigd. Eerst door de gehele MAC Haarle, vervolgens op het grote podium in een feesttent van de Europokal organisatie. Honderden aanwezigen waren getuige van een geweldige party, met de winnende Corsa op het podium!

 

Overige foto's Verrebroek

 

 

Voorbeschouwing Europokal Kieldrecht

maandag, 23 augustus 2010 00:00

Op 25 en 26 September vinden in het Belgische Verrebroek (vlakbij Kieldrecht), de laatste Europokal wedstrijden van seizoen 2010 plaats. Door het afgelasten van de wedstrijd in Rummen, wordt Kieldrecht in de meeste klassen beslissend, met voor ons als speerpunt de klasse 4, waarin Wesley bovenaan in de tussenstand prijkt. Ook Mark zal de Kever weer de sporen gaan geven in klasse 5 en 6...

De tussenstand in klasse 4 Junioren laat niets aan duidelijkheid over. Wesley staat bovenaan, met 4 punten voorsprong op nummer 2, en 5 punten voor op nummer 3, Joey Poelarends. Indien Wesley (opnieuw) zal kunnen winnen, of als tweede weet te finishen in de finale op zondag, is de titel een feit. Maar het is en blijft een mechanische sport, en zelfs een onderdeel van 1 Euro, kan een ieder de das omdoen, denk aan het begin van het seizoen in Ruiselede...De concurrentie zal er echter niet om liegen, want zelfs de man die nu als 7e gekwalificeerd staat in de tussenstand, kan theoretisch gezien, nog kampioen worden. Door het wegvallen van de wedstrijd in Rummen, vervalt het schrapresultaat, wat het geheel wel overzichtelijker maakt.

Tussenstand Europokal-klasse 4:

1. Wesley Welgraven, 85 punten; 2. Rudy van Asselt, 81 punten; 3. Joey Poelarend, 80 punten; 4. Coen Mennen, 78 punten; 5. Jeroen Rikken, 78 punten; 6. Thom Spijkers, 74 punten.


Vanaf 12 September 2010 hebben wij nu ook een Tweeter service actief! Als er vanaf een (auto)-crossbaan nieuws te melden is, (bijv. uitslagen) worden deze online zichtbaar op http://twitter.com/GIJS69 Dus in tegenstelling tot eerdere berichten alhier, hoef je alleen dit internetadres maar op te slaan, om altijd van alle ontwikkelingen van ons autocrossteam direct op de hoogte te blijven!

 

 

 

 

Eerste Europokalwinst is binnen!

maandag, 23 augustus 2010 00:00

Voor een uitzinnige crew heeft Wesley afgelopen zondag de Europokal wedstrijd in Bohnhorst (D.) winnend weten af te sluiten. De voortekenen waren echter minder hoopgevend...

Zaterdagmorgen begint met tijd trainen. Gelijk succesvol, want Wesley behaald de snelste tijd, en mag dus de series op zaterdag, en zondag van pole-position vertrekken. Echter, iedereen langs de baan hoort een duidelijk haperende Corsa. Na veel gesteggel over mogelijke oorzaken, wordt er gestart in de zaterdag-serie. Nog steeds een slecht lopende Corsa, gaat goed weg bij de start, en finisht ook nog net als eerste. Maar de frustratie is groot, want hoog in toeren is het pruttelen. De onderdelen die nodig zijn om de injectie te repareren, liggen in Lettele en omgeving, en zullen zondagmorgen worden afgeleverd. Zaterdag wordt de finale dan ook gereden met een slecht lopende motor. Het wordt echter een zinderende finale, waarin bij tijd en wijle met 5 deelnemers om de koppositie wordt gestreden. Wesley eindigt pruttelend als derde, gezien de toestand van de motor, overheerst er tevredenheid.

Zondagmorgen worden de onderdelen al vroeg bezorgd, en als de injectoren geplaatst zijn, en de Corsa op temtaratuur en vervolgens op toeren (mag) komen, straalt naast de zon, ook Wesley ineens helemaal op! Hoopvol naar de start van de serie, waarin gestreden wordt voor de beste startpositie in de finale. Voor deze startpositie doet Wesley maar 20 meter mee....versnellingsbak defect. Nadat de Corsa terug is gebracht in het rennerskwartier, wordt er koortsachtig gewerkt om de versnellingsbak te vervangen, maar gelukkig is alles uiteindelijk ruim op tijd gereed voor de finale.  Vanaf rij 4 komt de Corsa pijlsnel naar voren geschoten richting P3 a P4. In bocht 2 kiest Wesley de buitenlijn in tegenstelling tot zijn twee medekoplopers, behoud meer snelheid en zet de Oranje bolide op P1! Een kleine aanvaring met een gerolde concullega dreigt nog even roet in het eten te gooien, uiteindelijk kost het alleen de achterbumper en een achterscherm. In ronde drie komt Joey Poelarends nog sterk aandringen, en een deel van het circuit rijden ze zelfs naast elkaar. Als Joey echter een bijna-buiteling mee maakt, is het gat geslagen, en passeert de Corsa #403 als eerste de finish! Een fantastisch resultaat, van Wesley èn de nieuwe Corsa, maar bovenal ook een geweldige prestatie keer op keer van de monteurs, de onderdelen-leveranciers en bezorgers, plus de man die de Proflexen geweldig afstelde!