20180320.png

NK Holterhoek

Voor de derde wedstrijd van het Nederlands kampioenschap zijn we afgereisd naar de autocross arena Holterhoek. De permanente autocrossbaan op het randje van Nederland staat bekend om zijn harde toplaag van leemgrond, die garant staat voor spannende wedstrijden. Maar opnieuw was de aanloop naar een wedstrijd hectisch en vol piekjes en grote dalen. Een kleedje van Piet, en een likje wit van Celeste maakten het plaatje uiteindelijk weer af, en zo stonden we op zondagmorgen vol goede moed aan de start.

De series werden verreden onder zeer wisselende weersomstandigheden. Regen en een flauw zonnetje wisselden elkaar af, wanneer het hen uit kwam. De bandenkeuze was dientengevolge moeilijk... Echter wat in alle series opviel, en helemaal in serie 3, zijn de fenomenale starts van de bolide met #420. Als een pijl uit de boog richting de eerste bocht, die vervolgens moeiteloos overgaat in bocht twee, drie en vier, meer dwars dan recht volbrengen de coureurs het vooraf vastgestelde aantal rondes. Wesley is op deze ondergrond in zijn element en scoort een 7e, 4e en 5e plaats. Met name de buitenom passeerbeweging in serie 1 bij van Mourik is een lust voor het oog. Het passeren van een achterblijver in serie 2 daarentegen kostte wel 2 plekjes...

Wesley plaatst zich als 11e voor de finale, een plekje binnenin op de derde rij is zijn deel. Na een goede start gaat hij als 5-6e positie de eerste bocht in, en weet de zesde plek een rondje vast te houden. Dan wordt het een battle of 4. Timmermans komt uit het achterveld naar voren stomen, passeert ook de #420 bolide moeiteloos en eindigt als tweede! Wesley vecht met van Mourik, Klasters, Pasman en Timmermans en eindigt de finale op een mooie 7e plaats! Alle series en de finale uitgereden, en een mooie tas punten mee naar Lettele. Al met al zeer tevreden.

Volgend weekend staat dè cross van het jaar op het programma. De TACO organiseert opnieuw het EP weekend in Terwolde, en ook wij zullen acte de présence geven! En niet met de carburateur gevoede OPEL, maar met een injectiegestuurde brandstofvoorziening! Verrassend voor enkelen, maar hoopgevend voor allen. Na de prachtige resultaten tijdens de EP in Hoogkerk zijn de verwachtingen hooggespannen, en gaan we op voor de 20 rondjes op zondagavond....! Komt allen!

Foto- en videobeelden staan on-line! 

 Tot autocross!