20180320.png

NK Haarle

Onder goede omstandigheden werd de vijfde ronde van het NK autocross in Haarle verreden. Geheel tegen ieders verwachting in stond ook Wesley weer aan de start met de #420 kever, en hij liet meegereisde supporters en publiek genieten van een dag met goede resultaten!

Beginnen bij het begin. Na de technische malheur van Terwolde was het voor het team wel duidelijk, dat het seizoen er op zat. Twee motoren afschrijven in een seizoen is financieel niet op te brengen. De focus zou komen te liggen op 2016, de eerste voorbereidingen hiervoor waren zelfs al gestart. Maar zoals vaak in het leven, kan alles anders worden... Niet iedereen had het hoofd in de schoot geworpen, en zo kon het gebeuren dat er in Haarle gestart kon worden met weer een frisse OPEL krachtbron achter de oranje bolide. Samen met de onlangs aangeschafte  stuurbekrachtiging een zaterdag meedoen aan de thuiswedstrijd van de MAC Haarle, nooit verwacht. Bij wedstrijden in Haarle zijn we te gast op de terreinen van boer Bentert, wat garant staat voor een zware zandbaan, dus hard werken voor mens en machine!

In de eerste serie moet Wesley komen van de tweede rij. Wesley komt als derde de eerste bocht uit, om direct in bocht 3 door te stoten naar P2. John Verberk is dan al te ver weg, serie afgesloten op een mooie tweede plek, goed begin van de dag. De tweede serie moet Wesley starten vanaf rij 3. In de drukte van de eerste bocht, pakt Wes de goede lijn, om als 4e er uit te komen. In de laatste ronde begeeft de koelvin het waardoor deze rustig wordt afgelegd om motorschade te voorkomen. Mede hierdoor komt de #420 onder druk te staan van regerend kampioen Klaster, maar de vierde plek wordt binnengehaald! Derde serie, eerste rij. Wat een start, op kop de eerste bocht bereikt, maar titelkandidaat Peter Timmermans komt hard buitenom, onvoorstelbaar hard buitenom. John Verberk dringt ook aan, maar doordat Wesley de bochten binnenin aansnijdt, ziet Verberk zich geen kans er voorbij te komen. Tweede, opnieuw! Door de resultaten plaatst Wesley op de eerste rij van de finale!

De finale wordt verreden in twee bedrijven. De eerste keer wordt deze na een parallel-koprol van Verberk en Klaster middels een rode vlag afgebroken, complete herstart. De eerste rij is niet meer kompleet, Verberk heeft teveel schade aan de bolide, waardoor de eerste rij bestaat uit Timmermans, Raben, Klaster en Wesley. Goede start brengt Wesley na bocht 1 op de vierde plek. In de derde ronde knalt Stokkink binnendoor voorbij met een snelheid waardoor hij de bocht niet kan insturen, en de #420  bolide hard op het voorwiel raakt. Ondanks sterk aandringen van Ivo Galekop kan Wesley de finale wel uitrijden op een prachtige vijfde plek. Iedereen is blij en opgelucht na de turbulente periode!

Het door de MAC Haarle goed georganiseerde NK zit er weer op, en met een glimlach van oor tot oor kijken we er op terug. Iedereen die ook maar iets heeft bijgedragen, langs deze weg nogmaals enorm bedankt! Het was druk in, en rond de camper van het team, maar samen hebben we wel iets bereikt!

Om verder te gaan met ontwikkelen van auto en motor, gaan we ook aanstaand weekend weer starten, en wel in de Europokalwedstrijd in Menaldum. 

Tot autocross!