20180320.png

NK Baarle-Nassau

De laatste wedstrijd voor het VEKA-Eurol Nederlands kampioenschap autocross wordt verreden in Baarle-Nassau. De regen zorgde voor een zware baan en dito rennerskwartier, maar de wedstrijddag werd onder goede omstandigheden verreden.

In de eerste serie moet Wesley vanaf de derde rij komen. Bij het insturen van bocht 1 valt de auto van Hissink stil, Wesley staat er pal achter, raakt de auto licht en moet opnieuw beginnen. Uiteindelijk rijdt Wesley de serie uit als zevende (?). De tweede serie gestart vanaf rij 2. Na een moeizame eerste bocht lijkt Wesley zich te herstellen door 2 man in te halen, als plots Verberk stilstaat in bocht 3. Wesley wacht tot de bolide iets achteruit gaat en vervolgt zijn weg. Ook Verberk doet dit en vecht zich bruusk weer voorbij de #420. Na ook nog een bijna koprol finisht Wesley als achtste de serie. Voor de start van serie 3 staat de #420 op pole position. Ook wel nodig, om een plekje in de finale te veroveren zal er gepresteerd moeten worden in deze serie. In de eerste bocht springt de auto van Pasman pardoes op het achterrek van de OPEL. Ook Mennink zit vastgehaakt met de wielen in een kluwen van crossauto's. Door een remactie van laatstgenoemde schiet alles weer los, en kan iedereen zijn pad vervolgen. De top 4 is dan al ver weg en Wesley wordt 5e maar belangrijker, plaatst zich wel (als 13e) voor de finale! Wel schade door de gestapelde kevers in de eerste bocht. Er zit een deuk in het inlaattraject, en het dak is gedeukt. Ook de carburateur is losgelopen van het spruitstuk. Gelukkig staat alles weer gereed als er opgereden mag worden naar de voorstart van de finale.

Finale rij 3, middenin. Wesley start achterin, en blijft achterin, stuurt behoedzaam de eerste bocht in, en probeert zich naar voren te rijden. Na enkele ronden neemt de snelheid van de OPEL af, en nog een ronde later zet Wesley de OPEL stil. Opnieuw is de carburateur losgelopen van het inlaatspruitstuk, maar erger, de OPEL zal veel zand aangezogen hebben... Na een enerverende strijd wint Verberk de finale, voor Pouw en Yvo Galekop. Peter Timmermans wordt Nederlands kampioen, namens Autocrossteam-Welgraven.nl van harte gefeliciteerd!

Ons seizoen zit er op. Een seizoen met veel materiële schade, en de daarmee gepaard gaande kosten. Maar er waren ook enkele mooie resultaten te zien van, en door de oranje bolide. Iedereen bedankt voor alle vorm van hulp en assistentie gedurende het seizoen,  en tot autocross!