20180320.png

EP Menaldum

De gifbeker moet leeg, tot de laatste druppel blijkbaar... Om meer gevoel en kilometers met de auto te krijgen, zijn we afgereisd naar de Europokalwedstrijd in Menaldum. Helaas werden het maar weinig kilometers...

Tijdens de Europokal weekends is men afgestapt van de tijdtrainingen op zaterdagmorgen, en overgestapt naar 3 kwalificatiemanches op zaterdag. Tijdens de eerste manche rijdt Wesley de #543 bolide naar een mooie 4e plek, vanaf de derde rij! In de tweede manche gaat het echter weer hopeloos mis met de OPEL achterin. Wesley heeft rechtsachter een lekke band opgelopen, en besluit de baan af te sturen. Net voordat hij deze actie wil inzetten, hoort hij de motor 'zwaar' lopen en zet hem direct uit. Terug in het rennerskwartier blijkt de oliedruk te zijn weggevallen van 6 naar een halve bar. Vermoedelijk als gevolg van een defecte oliepomp, maar het betekent wel 'einde raceweekend'.

In de aanstaande week gaan we de OPEL losdraaien om mogelijke interne schade nader te onderzoeken, keep the vingers crossed, en hopen dat het meevalt, en de laatste NK wedstrijd in Baarle Nassau 'gewoon' kunnen deelnemen. 

Tot autocross?