20180320.png

EP Eindewege

Na het echec van Menaldum, moest er weer een OPEL-motor hersteld worden. De schade was niet als eerder dit seizoen aan de OPEL, maar een gaatje in de cilinderkop zorgde voor te veel koeling op de verkeerde plek. Na reparatie van de kop, en een aanpassing aan de koeling, ging het team testen tijdens de Europokal wedstrijd in Eindewege. Zonder de website-redacteur, maar, op de website van de TACO Terwolde stond onderstaand verslag over de #543 en #643...

(door: Sam van Middendorp) 

Een bijzondere zaterdag was het voor Wesley Welgraven. “Ik heb eindelijk het gevoel dat de motor heel blijft”, zegt hij voor aanvang van de wedstrijden, maar al in de eerste bocht blijkt dat er ook nog andere delen kapot kunnen: een ongelukkige botsing en er is nogal wat krom en afgebroken. Een halve dag hard werken en dan als een speer richting de start om nog te kunnen aansluiten voor de derde serie, maar hij arriveert net 20 seconden te laat. Het TACO-publiek probeert de start van de keverserie nog uit te stellen door uit volle borst “EHBO! Ambulance!” te gillen, maar er is niemand die erin trapt en het hek is te hoog om te streaken. Omdat het deelnemersaantal op zaterdag niet heel overweldigend is, mag Wesley toch nog aansluiten in de finale. Daarin wordt hij knap zesde, een kleine beloning voor het urenlange sleutelwerk.

Over de zondag: 

 Wesley Welgraven wordt in de kwalificaties twee keer knap zevende vanaf de vijfde (!) startrij en plaatst zich daarmee ruimschoots voor twee finales. In de eerste finale (klasse 6) finisht hij met remproblemen (afgebroken remklauw) als 10e, in de tweede, ietwat huiverig door dezelfde remproblemen, als zevende. Een prima testdag voor hem al met al, voor de laatste NK-wedstrijd 19 September in Baarle-Nassau.

Tot autocross, tot zaterdag!