2015 is begonnen....

donderdag, 04 december 2014 21:04

Terwijl de winter langzaam haar intrede doet, en de Decembermaand met al haar feestelijkheden reeds begonnen is, zijn wij deze fase al weer gepasseerd, en begonnen aan 2015. Dat wil zeggen, met de preparatie van de oranje-grijze Flachkaefer voor het aankomende seizoen.

Het afgelopen seizoen was er één waar niet met al te veel vreugde op terug gekeken kan worden. Teveel pech in te weinig wedstrijden, en te weinig starts om eigenlijk van een autocross-seizoen te kùnnen spreken. Maar, we hebben de tegenslagen verwerkt, en de focus ligt op het nieuwe seizoen, waarin we voor het eerst onze opwachting zullen maken in het Nederlands kampioenschap der verlaagde Kevers. Meer wedstrijden, meer starts per wedstrijd en een zeer competitief deelnemersveld, zullen het beste naar boven moeten halen in mens en machine.  Om deel te kunnen nemen aan het NK, moest er wel fors gewijzigd (lees: geïnvesteerd) worden in nieuwe, dan wel gebruikte Kever-delen. Zo is het inlaatsysteem van een Europokal motor niet toegestaan, en hiervoor is dan ook een complete nieuwe inlaat-traject aangeschaft. Ook de aanpassingen die dit met zich meebrengt ten aanzien van de motor zullen uitgevoerd moeten worden. 

De grootste verandering zit hem echter voor 2015 in de aandrijflijn. Een hagelnieuwe SADEV-versnellingsbak zal de Opel-PK's gaan overbrengen naar de achterwielen. En met de nieuwe bak nog een hele karrevracht aan aanpassingen om de  bak te monteren. Van tank tot schakelstang, van aandrijfas tot carroserie, niets is en of blijft hetzelfde.

 

Tot slot is er voor de thuisblijvers en de nagenieters ook een grote verandering in 2015.  Alle wedstrijden van het NK worden op televisie uitgezonden. Dus degene die verhinderd waren, kunnen nog steeds alle beelden bewonderen! Ook voor sponsoren een groot exposure om hun bedrijf meer naamsbekendheid te geven...!

Tot autocross!